segítség

2020.12.28. 13:35

Kiosztották a karácsonyi támogatást Hartán

Az önkormányzati rendeletnek megfelelően karácsonyi támogatásként 8,2 millió forint karácsonyi támogatást osztottak ki a községben.

Tapodi Kálmán

A Dollenstein László polgármester által közzétettek szerint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat bevonásával igyekeztek felkutatni a támogatásra rászoruló családokat. Lakásfenntartási támogatásban – 10 és 30 ezer forint közötti összegben – összesen 128 fő részesült, így erre a célra közel 3 millió forintot fordítottak. A közcélú foglalkoztatottak személyenként 10-10 ezer forintot kaptak. A település 90 év feletti lakosainak – összesen húsz személynek – 20-20 ezer forintot adott az önkormányzat. A családsegítő szolgálat, valamint az önkormányzat javaslata alapján 356 fő kapott összesen 4,2 millió forint juttatást. – A családsegítő listájához semmilyen adattal nem rendelkeztünk, személyes megítélésünk alapján döntöttünk, helyi ismereteink, benyomásaink szerint. A támogatásban voltak átfedések, mindezek alapján 557 esetben 474 fő részesült támogatásban – tájékoztatta hírportálunkat Dollenstein László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában