segítségnyújtás

2020.12.15. 19:58

Karácsonyi ajándékot kapnak a munkájukért Petőfiszálláson

Karácsonyi ajándékkal ismeri el az önkormányzat több mint hetven közszférában dolgozó ember munkáját, akikre a világjárvány miatt még nagyobb teher hárult az elmúlt hetekben.

V. P.

Szász János polgármester is besegít az ajándékok kihordásában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Szász János polgármester elmondta, a házi segítségnyújtásban dolgozó szakemberek, a tanyagondnokok, a családsegítő intézmény munkatársai, a községi konyha dolgozói, a közalkalmazottak és a köztisztviselők, sőt, még a közmunkások is egyszeri bérkiegészítést kaptak munkájuk elismeréseként.

Ennek értéke eltérő, a beosztástól és a megterhelés mértékétől függően

30 ezer forinttól 100 ezer forintig terjed a jutalom összege.

Ezen­felül az óvodában és az iskolában dolgozó pedagógusok is kaptak jutalmat, még úgy is, hogy az iskola nem az önkormányzat fenntartásába tartozik – hangsúlyozta a településvezető.

Szász János arról is beszámolt, hogy száztizennyolc család kap szociális tűzifa-támogatást. Nyolcvanhat köbméter fát osztanak ki a rászorulók között. Az állami támogatásból beszerzett tűzifát az önkormányzat összevágva szállítja ki az igénylőknek.

Mindezek mellett az időskorúak hagyományos karácsonyi ajándékozása sem marad el.

Az érintett mintegy négyszáz személy 5 ezer forintot és kétezer forint értékű ajándékcsomagot kap.

A napokban viszik házhoz a főként tartós élelmiszereket – teafüvet, kristálycukrot, szaloncukrot, lisztet és tésztát – tartalmazó csomagot. Az átadásnál az önkormányzat munkatársai különösen figyelnek a szigorú egészségügyi szabályok betartására – mondta el a polgármester, aki azt is kiemelte, hogy az önkormányzat költségvetése a karácsonyi jutalmazás mellett is rentábilis.

Szász János polgármester is besegít az ajándékok kihordásában
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában