elismerés

2020.12.08. 07:30

Formálja és összetartja a lakiteleki közösséget

Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjat vehette át Nagy Julianna Zsuzsanna Kecskeméten.

Vajda Piroska

Zsuzsanna fáradhatatlan, ha másokon segíthet

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az önkéntesség világnapjához kapcsolódóan a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház hat megyebeli önkéntes munkáját ismerte el. Zsuzsanna igazán méltó az elismerésre, hiszen folyamatosan jelen van a település életében, mint civil segítő és kezdeményező – mondta el Madari Róbert polgármester.

Hangsúlyozta: Nagy Julianna Zsuzsanna kifejezetten közösségi ember, szociálisan érzékeny, segítő személyiség, formálja és összetartja a lakiteleki közösséget. Úgy segít, hogy közben másokat is segítésre inspirál. Olyan ember, akire bármikor lehet számítani és nem ismer lehetetlent. Felkutatja a lehetőséget egy-egy probléma megoldására, legyen szó akár körforgalom adventi dekorálásáról, akár egy gyermek gyógykezelési költségének összegyűjtéséről. Sok-sok embert tud mozgósítani. Külön érdeme, hogy a kritikát, a negatív hozzáállást is jól kezeli – fogalmazott a polgármester, aki Zsuzsanna önkéntes munkái közül kiemelte, hogy fő szervezője karácsony és húsvét idején a szociálisan rászorultak megajándékozásának. Karácsonykor irányításával öltözik ünneplőbe a község, és több száz embert mozgat meg a karácsonyi ablak­kalendárium akcióban is.

Zsuzsanna fáradhatatlan, ha másokon segíthet
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Nagy Julianna Zsuzsanna kezdeményezte a kapudísz akciót is advent idején, ami nemcsak a falu dekorálására, hanem közösségépítésre is remek alkalom. Létrehozott a közösségi oldalon egy fórumot is. A csoport egyik fő küldetése egymás segítése és támogatása. Zsuzsanna alapító tagja a lakiteleki jótékonysági csoportnak is. Helyi beteg kisgyermekek részére sikeres adománygyűjtő akciókat szervez gyógyításuk finanszírozása céljából. Napi szinten keresik meg azok, akiknek segítségre van szükségük. Nagyon jól, fáradhatatlanul közvetít. A járvány első hullámakor szorosan együttműködött az önkormányzattal, hogy segítsék a nehéz anyagi helyzetbe került családokat. Zsuzsanna felvette a kapcsolatot a helyi élelmiszerboltokkal, ahol adománydobozokat helyezett el. Az így összegyűlt adományok az önkormányzathoz befutó segítségkérések alapján kerültek a megfelelő, biztos helyekre – részletezte Madari Róbert.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában