verseny

2020.12.09. 15:08

Döntőbe jutottak a kecskeméti diákok

A közelmúltban rendezték meg online formában a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara által szervezett Bionika akadályverseny döntőjét. A versenyen 77 négyfős csapat mérte össze tudását, a válogató fordulót követően a tíz legjobb csapatot hívták be a döntőbe.

Sebestyén Hajnalka

Balról jobbra a katonások: Melján Dávid, Gulyás Gréta, Tóth Nóra és Osztényi József

Forrás: Petőfi Népe

Rendkívül változatos, kreatív feladatok megoldását követően alakult ki a végső sorrend. A csapat összeállításánál fontos szempont, hogy a tagok között legyen képviselője a biológiának, a fizikának, az informatikának és a kémiának.

A kecskeméti Katona József Gimnázium csapata is bejutott a döntőbe, de a virtuális dobogóra most nem állhattak fel a fiatalok, viszont már az is kiemelkedő eredmény, hogy a legjobb tíz között jegyezték őket. A csapatban a biológia­tantárgyat képviselte Gulyás Gréta (tanára: Halász Gergely), a fizikát Osztényi József (tanára: Sáróné Jéga-Szabó Irén), az informatikát Melján Dávid (tanára: Takács István), valamint a kémiát Tóth Nóra (tanára: Sáróné Jéga-Szabó Irén).

Balról jobbra a katonások: Melján Dávid, Gulyás Gréta, Tóth Nóra és Osztényi József
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában