galériával

2020.12.21. 10:44

Adományt kaptak a szabadszállási gyermekek és a rászoruló családok

Két alkalommal osztottak adományt a múlt héten a rászorulóknak Szabadszálláson. A gyermekek lakossági felajánlásból könyveket, játékokat, illetve a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pályázatán elnyert édességeket kapták meg.

Gulyás Sándor

– Eredetileg a Mikuláskor tartandó kakaópartin kapták volna meg a gyerekek az ajándékokat, de a pandémiás helyzet miatt erre nem volt mód. Az ózonnal fertőtlenített és becsomagolt játékokat csütörtökön osztottuk ki. Az adományból száznegyvennégy gyermek részesült – tájékoztatta hírportálunkat Csavajda Márta, a Szabadszállási Alapszolgáltatási Központ vezetője.

Másnap a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a helyi önkormányzat jóvoltából kétszáz család, azaz közel ötszáz fő, kapott csomagot, amiben egytálétel, leves, olaj, gabonapehely, csoki, konzervek, tic-tac, rágó, protein szelet, üdítő, tészta, lekvár volt.

– Ezek az emberek is nehéz sorban élnek, többségében egyedülálló kis nyugdíjjal rendelkező idősek, nagycsaládosok, hátrányos helyzetű családok. Az osztást megelőzően az 1200 kilogramm élelmiszert ki kellett csomagolni, a munkában a tűzoltók, a művelődési ház dolgozói, Darabos József polgármester, Bencze Ildikó alpolgármester, a képviselő-testület néhány tagja, az intézmény dolgozói, illetve önkéntesek vettek részt. Nem feledkeztünk meg klubtajainkról, házi gondozottjainkról sem, ők szaloncukrot és bejglit kaptak karácsonyra – tette hozzá az Csavajda Márta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában