avatás

2020.12.19. 06:55

A vevők és árusok birtokba vették a piacot Baján

Megtartották az újjáépített bajai piac ünnepélyes átadását. A fejlesztésre 1,3 milliárdos kormányzati támogatást kapott a bajai önkormányzat.

Márton Anna

Kulturált körülmények között árulhatnak a bajai és térségbeli árusok

Fotó: Márton Anna

A pályázatot 2016-ban nyújtotta be az előző városvezetés. A felújítási munkák ideje alatt biztosítva volt a piac folyamatos működése. Elbontották a jelenlegi új csarnok területén lévő térkőburkolatokat, az árusítóhelyeket és 1600 négyzetméter alapterületű megújult piaccsarnokot épített fel a kivitelező, a Modinvest Kft.

A földszinti részén hatalmas elárusító tér van, boltok, kiszolgálóegységek és az emeleten a piacüzemeltetéssel kapcsolatos funkciójú helységeket alakítottunk ki. A második ütemben bontottuk el a régi 1300 négyzetméteres vásárcsarnokot, annak a helyén külső elárusító terek kerültek kialakításra, 6500 négyzetméteren térkőburkolást készítettünk el ezen a felületen, ezek is térlefedést kaptak. Közel ezer négyzetméter zöldfelületet is létrehoztunk a piac területén – mondta el hírportálunknak Németh Miklós, a Modinvest Kft. ügyvezetője.

A korszerű piac átadásán a jelenlegi polgármester, Nyirati Klára köszönetét fejezte ki az előző képviselő-testületnek, Fercsák Róbert polgármesternek és Zsigó Róbert államtitkárnak, Baja és térsége országgyűlési képviselőnek.

– Karácsony előtt ez különösen fontos hely, mert itt találkoznak sokan, még ha maszkban is. Annak ellenére, hogy nem volt zökkenőmentes a helyek kiosztása, mára minden tisztázódott – mondta Nyirati Klára polgármester. A fejlesztés következtében a vásártéren kellemes körülmények között árulhatnak a bajai és térségbeli árusok, a vásárlók is egy XXI. századi modern piacon válogathatnak.

Kulturált körülmények között árulhatnak a bajai és térségbeli árusok
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában