KISKUNMAJSA / Harkakötöny

2020.11.17. 07:00

Már az útpadkát és az árkokat rendezik

Végéhez közeledik a Kiskunmajsa és Harkakötöny között húzódó 5402. jelű út újabb, 2,7 kilométeres szakaszának felújítása. A maradék 2,5 kilométer hosszú útszakaszt később renoválják.

Pozsgai Ákos

A munkálatok zajlanak, fél pályán halad a forgalom 

Fotó: Pozsgai Ákos

Munkagépek dolgoznak a Kiskunmajsa és Harkakötöny között húzódó út tajói szakaszán. A markolókkal az útpadkát javítják, az árkokat mélyítik és tisztítják meg az elburjánzott növényektől. A szakemberek felújítják az átereszeket és a buszmegálló öblökben aszfaltból magasított padkát alakítanak ki.

A munkálatok október közepén kezdődtek a 36-os és a 42-es kilométerszelvények között. A felújítás két szakaszban történik meg. Az első, 2,7 kilométer hosszú szakasz felújítása most ősszel fejeződik be, a maradék 2,5 kilométeres szakaszt jövő tavasszal újítják fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága a tervek elkészítéséhez az UVATERV tervezőirodát kérte fel, a kivitelezési munkálatokat, közbeszerzés útján, a Duna Aszfalt Kft. nyerte el.

A régi útfelületet felmarták, a mélyebb kátyúkat betömték, majd szintbe hozták és a teljes útfelület két rétegben 4300 tonna új meleg aszfaltot kapott, hat méter szélességben. Az útjelző oszlopokat és közlekedési táblákat is pótolják, ahol szükséges, újakra cserélik, valamint hamarosan felfestik a közúti jelzéseket is az aszfaltra.

A munkálatok ideje alatt is folyamatos a forgalom, időszakosan váltakozó irányban fél autópályára terelik a járműveket.

Az útfelújítás a Magyar Falu Program keretében valósul meg. A megyében összesen 110 kilométer hosszon újulnak meg utak három év alatt, összesen 39 útszakaszon, 15,5 milliárd forint értékben.

Mint arról beszámoltunk: a kormány legfrissebb döntése szerint Kiskunmajsa körzetében további utak újulnak meg 2022-ig. A munkálatok érintik Kiskunmajsán a Fő utcának azt a szakaszait is, ahol még nem volt felújítás. A kiskunmajsai kistérségben mintegy száz kilométer hosszon újulhat meg az úthálózat.

A munkálatok zajlanak, fél pályán halad a forgalom
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában