jótékonyság

2020.11.15. 13:25

Lisztet kapnak a rászorulók Szabadszálláson

Ötszáz kilogramm finomlisztet ajánlottak fel a Szabadszállási Alapszolgáltatási Központ részére, amit nehéz helyzetbe került családokhoz fogják eljuttatni.

Gulyás Sándor

A mélyszegénységben élőket segítik

Fotó: Gulyás Sándor

Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának elnöke, a Szabadszállási Gazdakör elnöke, valamint a NAK-TAN Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft. a Magyarok kenyere program keretében ötszáz kilogramm finomlisztet ajánlott fel a Szabadszállási Alapszolgáltatási Központ részére. A lisztet az intézmény munkatársai a nehéz helyzetbe került családokhoz fogják eljuttatni, amit az önkormányzat tartós élelmiszerekkel egészít ki.

– Az adományt a mélyszegénységben és a létminimum közelében élők, illetve a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családok és magánszemélyek kapják meg. A csomagok november végéig kiosztásra kerülnek. Számításaink szerint több száz embernek jut a tartós élelmiszerekből – tájékoztatta hírportálunkat Csavajda Márta, a Szabadszállási Alapszolgáltatási Központ vezetője.

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a gondozottjaik és a rászorulók segítésére. A napokban vöröshagymát osztottak ki a családok és magánszemélyek között, a jövő héten pedig száz zsák burgonyát a helyi önkormányzat jóvoltából.

– Intézményünk sikeresen szerepelt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által kiírt pályázaton, így segítségükkel két éven keresztül mentett élelmiszerrel tudjuk majd támogatni a rászorulókat. A napokban pedig elkezdődik az Európai Unió által biztosított élelmiszer- és higiéniai segélycsomagok kiosztása is, ami újabb könnyebbséget jelent a nehéz helyzetben élők számára. A csomagok alapvető élelmiszereket (olaj, rizs, száraztészta, lekvár, méz, tej) tartalmaznak – tette hozzá az intézményvezető.

A mélyszegénységben élőket segítik
Fotó: Gulyás Sándor

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetsége közös együttműködésének eredménye. A programhoz az idei búzatermésből a szabadszállási gazdák is hozzájárultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában