Szeretethang a vonalban!

2020.11.24. 07:00

Kalocsán is kérhető segítség telefonon

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Máltai Csoportja is működteti a szervezet Szeretethang a vonalban! elnevezésű akcióját, amelyben a lelkisegély-szolgálatokhoz hasonlóan segítenek a telefonálóknak.

Gábor János

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A helyi aktivisták a tavaszi hullám idejéhez hasonlóan, újra várják a megkereséseket olyan idősektől és mozgáskorlátozottaktól, akik csupán egy bevásárlás, vagy valamilyen ügyintézés miatt nem szívesen mennének emberek közé vagy nem is tudnak.

Miklós Györgyné, a Kalocsai Máltai Csoport vezetője elmondta, a Szeretethang a vonalban! akcióval azokon igyekeznek segíteni, akik egyedül maradta k a négy fal között, és szeretnék megbeszélni valakivel a problémáikat. Hangsúlyozta: hatalmas jelentősége van ezeknek a beszélgetéseknek, még akkor is, ha a magányosok csak kibeszélnék magukból a negatív híreket, amelyek félelmet keltenek bennük. Erre a szolgáltatásra kifejezetten olyan kollégákat szoktak szolgálatba állítani, akik valamilyen fokú pszichológiai előképzettséggel rendelkeznek.

A csoportvezető elmondta: a karanténban ragadt személyeket bevásárlással vagy ügyintézéssel segítik, hiszen elég távolságtartóan viselkedhet velük szemben a környezetük, így nem kapnak segítséget, holott nem is biztos, hogy pozitív teszt miatt ragadtak otthon, csak éppen külföldön jártak vagy kontaktszemélyek lettek. Ők ugyanúgy magukra maradhatnak a bajban, mint az idősek és a mozgáskorlátozottak, ezért örömmel ajánlja nekik az aktivistáik segítségét, akár egy postai csekkbefizetés erejéig is.

A máltai szeretetszolgálat kalocsai csoportjának Szeretethang a vonalban! szolgáltatása ugyanazokon a vonalakon érhető el, amelyeken az ügyintézési és bevásárlási kérelmeket fogadják. A szolgáltatás az alábbi telefonszámokon érhető el: 30/252-6021 vagy 30/626-5486.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában