Munka világa

2020.10.14. 10:35

Vándorol a kiállítás Bajáról a megye több pontjára

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén tizenegyedik alkalommal hirdette meg a Munka világa fotópályázatot.

Márton Anna

Zelkó Csilla egyik alkotása, a Kürtőskalács-készítők

Fotó: Márton Anna

A beérkezett pályaművek remekeiből rendezett kiállítást október 8-án, Baján mutatták be. A bajai tárlat november 11-éig látogatható, ezután Kiskunhalasra, Kalocsára és végül Kecs­kemétre utaztatják a legjobb fotográfiákat.

– A meghirdetett pályázatra a Munka világa, a munka becsülete témában 150 fotó érkezett, ebből harmincötöt választott ki a zsűri, ezeket láthatja itt a közönség. A terv az volt, hogy bemutassuk a témát a fotósok perspektívájából. A tárlatot színesíti egy visszatekintés a régmúlt szakmáira. Látható egy gyűjtemény a már kihalt és elfeledett szakmákról, ezekről lehet olvasgatni és tájékozódni, a felnőtteknek kicsit visszaemlékezni, a fiataloknak rácsodálkozni, hogy ilyen szakmák is voltak régen – mondta el hírportálunknak Györökné Mészáros Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai irodájának vezetője.

A kiállításmegnyitó rendhagyó volt, a vírushelyzetre való tekintettel nem volt diá­kok által bemutatott műsor, ahogy előző alkalmakkor, de mint Györökné Mészáros Eszter hangsúlyozta, annak is örültek, hogy személyesen meg tudták szervezni és rendezni. A tizenegyedik pályázatra beküldött fotók közül Zelkó Csilla Kürtőskalács-készítők című munkája nyerte az első helyezettnek járó díjat, amelyet személyesen vehetett át Péjó Zoltántól, a Kalocsai Dunatáj Fotókör elnökétől. A második helyezett Eifert János Öntőüzemben című fotója volt, a harmadik díjat Kosztolányi Bence

A gyűszű című képe kapta. Fehér Vilmos A beton az égből érkezik című képe, Kosztolányi Bence Tapasztalt kezek című munkája, Jámbor Tamás Pásztor és Sz. Opre Mária Ősök útján című fotója is elismerést aratott.

Zelkó Csilla egyik alkotása, a Kürtőskalács-készítők
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában