megelőzés

2020.10.14. 14:02

Fontosnak tartják a mellrákszűrést a solti védőnők

A mellrák elleni küzdelem kapcsán figyelemfelkeltő sétát rendezett a solti Védőnői Szolgálat.

Lencsés P. Anna

Rózsaszín szalagokkal és rózsaszín léggömbökkel vonultak fel

Fotó: Lencsés P. Anna

Harmadik alkalommal vonultak végig a városközponton a résztvevők, rózsaszín szalagokkal és rózsaszín léggömbökkel felszerelve. Harmati Lilla védőnő tájékoztatása szerint a megmozdulással minden évben a mellrákszűrésre, a megelőzés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Elmondta, évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a mellrákszűrésre Solton. Az önkormányzat jóvoltából közel egy évtizede minden évben tíz napon keresztül a polgármesteri hivatal udvarán álló mobil szűrőállomáson, úgynevezett „Mamma buszon” szűrik nemcsak a 45-65 év közötti nőket – akik kétévente kapnak meghívót az ingyenes mammográfiás szűrésre –, hanem azokat is, akik háziorvosi beutalóval, saját elhatározásuk alapján szeretnének részt venni a szűrővizsgálaton. Örömmel nyugtázta, hogy láthatóan évről évre nő a felvonulók létszáma, amelyen ebben az évben az ügyet támogatva Németh István polgármester és dr. Faragó Mónika jegyző is részt vett.

Rózsaszín szalagokkal és rózsaszín léggömbökkel vonultak fel
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában