önkéntesség

2020.10.15. 11:27

Fiatalok csatlakoztak a halasi programhoz

Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a 72 óra kompromisszum nélkül szociális önkéntes akciót a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkéntes segítő programhoz idén is csatlakozott a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, a Szilády Áron Református Gimnázium és a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az akcióban részt vevő több mint két tucat lelkes fiatal az alsóvárosi katolikus temetőt, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Lomb utcai Tagintézményének udvarát és az Alsóvárosi Katolikus Főplébánia környékét tették rendbe – mondta el Ábrahám Zsófia hitoktató.

A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívják, hogy egy hétvégére tegyék szabaddá magukat és segítsenek ott, ahol szükség van rá. Országszerte fiatalok csoportjai három napon keresztül teljesítenek ilyenkor közhasznú feladatokat: intézményeket takarítanak, játszótereket újítanak fel, erdőket és parkokat takarítanak, szociális intézményekben nyújtanak segítséget, szerveznek kulturális műsorokat.

Az akcióval a társadalom figyelmét szeretnék felhívni az egyházak a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában