falunap

2020.08.21. 11:30

Kisszállás legfiatalabb lakóit köszöntötték az államalapítás ünnepén

Idén is a falunapi programok keretében ünnepelte a keresztény magyar államalapítás emléknapját a község a Művelődési Házban.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A falunapi rendezvények már szerdán elkezdődtek. Helyi termékeket, például kenyérlángost, apró süteményt és sajtokat kóstolhattak, akik kilátogattak a Kastély parkba. Este a Bugaci Tanyaszínház Páros élet című előadását láthatták az érdeklődök, melyet a Piros Muskátli Néptánccsoport fellépése követett. Az estét pedig folkkocsma zárta a kiskunmajsai Sergő zenekarral.

Csütörtök délután ünnepi műsorral tisztelegtek az államalapító Szent István előtt, melynek keretében Bolvári János esperes megszentelte az új kenyeret. Rozsnyai Attila polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy bármilyen gyorsan változik a világ, bármilyen szelek is fújnak, augusztus 20-a mindig a magyar nemzet egyik legfontosabb ünnepe marad. – Tudjuk, hogy ilyenkor azt a kemény és áldozatos munkát ünnepeljük, amellyel István király megteremtette a keresztény magyar állam alapjait. Vezetése alatt százak, ezrek, majd százezrek ismerték fel a nemzet fennmaradásához vezető utat, mely végül máig meg nem ismételhető fejlődést hozott az ország életében – mondta. Hozzátette még, hogy a közösségbe vetett hit és a közös munka ereje – ami a rosszakaróknak is ellenállt – hívta életre a magyar királyságot.

Hagyományosan ilyenkor köszöntik a település legfiatalabb lakóit. Rozsnyai Attila polgármester és Malustyik László alpolgármester virágot, bort és emléklapot adott át az elmúlt egy évben született húsz gyermek szüleinek.

Idén is átadták az ünnepségen a Tiszta udvar, rendes ház címet, amivel a tiszta, harmonikus, kulturált belső és külső megjelenést tükröző lakóingatlanokat díjazzák. 2020-ban a képviselő-testület Szabó Antalnak adományozta az elismerő címet Hóvirág utcai házáért.

Az ünnepség zárásaként a helyi Népdalkör műsorszámát hallgathatták meg a jelenlévők, majd a település elmúlt egy évének fontosabb közösségi eseményeiről nézhettek meg egy fényképes videó-összeállítást.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában