csökkenés

2020.07.11. 13:44

Tizenötezer alatt lehet Kalocsa lakossága

Véletlenül, egy napirendi pont tárgyalása közben került szóba a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, hogy pontosan mennyien élhetnek Kalocsán.

Gábor János

Az egyébként nehezen feltárható adat két, egymástól független, de lakosságszámhoz kötődő napirendben játszott szerepet, és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségéből (TÖOSZ) való – végül meg is szavazott – kilépés kapcsán kezdte el firtatni egy képviselő.

– A tagdíj mértéke fejenként 25 forint évente, ami Kalocsa vonatkozásában idén 402 650 forintot jelent – mondta dr. Filvig Géza polgármester. Ezen adat alapján a TÖOSZ – az év elején – 16 106 kalocsai lakossal számolva állapította meg az összeget, ám amint arra dr. Bagó Zoltán városatya felhívta a grémium figyelmét, egyugyanazon a napon tárgyalt, aktuálisabb számokkal megírt napirendben már 15 800 fős lakosságszám szerepelt. Ezek alapján tette fel a kérdést a városvezetőnek és a jegyzőnek, hogy mi történhetett.

A polgármester válaszából kiderült: pontosan nem lehet megmondani, hogy mennyien élnek a városban. A bejelentett címmel rendelkezők és a valóban itt lakók száma 14 500 és 17 500 között lehet. A lakosságszám a 2015-ös népszámláláskor egyébként 16 136 fő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában