KECSKEMÉT

2020.07.31. 19:18

Négy érmet szereztek a fiatalok a kémiai diákolimpián

Négy érmet szereztek a magyar középiskolások a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián, melyen 59 ország 231 diákja vett részt július 23. és 30. között – közölte az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) kommunikációs igazgatósága.

Horváth Péter

Ficsor István diák

Fotó: Bús Csaba

Magyarországot a versenyen négy középiskolás képviselte, mindannyiuk kiemelkedően szerepelt: Benkő Dávid, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója ezüstérmes lett, a lapunkban bemutatott orgoványi fiatalember, Ficsór István Dávid, a kecskeméti Református Gimnázium, Fajszi Bulcsú, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Garamvölgyi István, a kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója pedig bronzérmes.

A koronavírus-járvány miatt idén online rendezték meg a versenyt, ezért elméleti dolgozat eredménye alapján hirdették ki a nyerteseket. A diákok személyes tanári felügyelet alatt írták meg a dolgozatot. A közleményben hozzátették, hogy a verseny feltételeinek kidolgozását és a verseny előkészítését a nemzetközi intézőbizottság újraválasztott elnöke, Magyarfalvi Gábor, az ELTE Természettudományi Karának adjunktusa irányította. A magyar csapatot az ELTE TTK Kémiai Intézete az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével állította össze, és készítette fel a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva.

Mint arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban véget ért Mengyelejev-diákolimpián, melyen 28 ország 130 diákja mérte össze kémiatudását, a tízfős magyar csapat hét érmet – két ezüst- és öt bronzérmet – nyert, köztük Ficsór István Dávid és Garamvölgyi István, és hárman dicséretet kaptak.

Borítóképünkön Ficsor István Dávid látható egy korábbi verseny kapcsán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában