KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.07.07. 17:52

Külföldön szereztek szakmai tapasztalatot

A Még több mesterség Kelet-Európában című program keretében a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola 51 diákja külföldi szakmai gyakorlaton vehetett részt Romániában és Lengyelországban.

Vajda Piroska

Új módszerekkel ismerkedtek

Forrás: Petőfi Népe

A tíznapos program során a diákok külföldi cégeknél dolgoztak és próbáltak ki számukra újszerű munkamódszereket. Az erdélyi Gyergyószentmiklóson hét asztalos-, nyolc bolti­eladó-, öt hegesztő-, négy szociális­gondozó-, három kőműves-, két burkoló- és egy festőtanuló vett részt a csoportos szakmai gyakorlaton. A lengyelországi Wroclawban pedig három kisgyermekgondozó-, nyolc fodrász- és tíz autószerelő-tanuló járt.

A program célja, hogy a diákok egy számukra ismeretlen környezetben szerezzenek szakmai tapasztalatot, új munkakörülmények között, váratlan helyzetekben próbálják ki magukat. Ez önállóbbá, kezdeményezőbbé és hatékonyabbá tette őket – nyilatkozta lapunknak Ágoston Tibor tagintézmény-vezető. Hozzátette, a gyakorlat végén minden diák munkáját értékelték a szakmai teljesítmény, kommunikáció és aktivitás alapján.

A tanulók a projekt végén nemzetközi szintű elismerést kaptak, amely a mentorok szakmai értékelését is tartalmazza – részletezte az igazgató. Azt is elmondta, hogy a munka mellett természetesen szórakozásra és kirándulásra is jutott idő.

Új módszerekkel ismerkedtek
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában