Kecskemét

2020.07.17. 08:23

Elismerést kapott a Kiskunsági Nemzeti Park öt munkatársa

Miniszteri elismerést kapott a Kiskunsági Nemzeti Park öt munkatársa. Az elismeréseket a Föld napja, a környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából adták át a Pesti Vigadóban.

Petőfi Népe

– Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk – közölte Nagy István az átadáson. Az agrárminiszter szerint a három jeles nap közös ünnepe hidat emel a tudományterületek közé, ráirányítja a figyelmet az oktató-nevelő munka szerepére a környezetvédelemben és a természeti környezet megóvásában. Hozzátette: a rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy a tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal.

Hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását. Az egymásra épülő fejlesztések mellett éppúgy figyelmet fordít a környezeti nevelésre, a természeti értékek bemutatására, illetve a szemléletformálásra, hogy védendő értékeinket minél többen megismerhessék.

A három jeles nap alkalmából 106 fő részesült miniszteri elismerésben.

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai közül elismerést kapott Aradi Eszter botanikai szakreferens, Molnár László természetvédelmi őrkerület-vezető, Sárkány József természetvédelmi őrkerület-vezető, Unyi Miklós vízügyi koordinátor és dr. Vadász Csaba természetvédelmi őrkerület-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában