július 1-től

2020.06.17. 20:49

Polgármesteri megbízott felel a halasi turizmusért

Július elsejétől polgármesteri megbízott felel a város turisztikai és marketing portfóliójának kialakításáért a halasi városházán.

Pozsgai Ákos

Horváth Patrik nemzetközi üzletekre szakosodott közgazdász, idegenforgalmi szakember szerint a manapság egyre népszerűbb, úgynevezett slow turizmus lehetne az új fő irány a helyi turizmus fejlesztésében. Mint mondta, a nemzetközi trendek a slow turizmus, a lassú pihenés filozófiáját emlegetik, mely szerint lassíts egy kicsit, és lásd meg a valódi értékeket, amelyek mellett nap mint nap elmész. Pihenj, fogadd be nyitott szemmel a környezetet, feledkezz rá egy-egy szép történelmi emlékre, természeti szépségre vagy kulturális élményre, kóstold meg a régió ízeit.

A lassú turizmus célja a helyi értékek, kézművesek, őstermelők bemutatása, workshopok, valamint spirituális- és élménytáborok szervezése.

A polgármesteri megbízott szerint Halas a fesztiválturizmus helyett inkább remek helyszíne lehet osztálykirándulásoknak, családi programoknak, a gyógyturizmus terén pedig elsősorban az idősebb hazai és külföldi korosztály számára nyújthat remek kikapcsolódási és pihenési lehetőséget.

A szakember szerint az idei év elején a koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta a helyi és globális turizmust, amely rövid időn belül nem lesz olyan, mint eddig volt. Ez Kiskunhalas számára is versenyelőnyt jelenthet, hiszen a helyi turisztikai érdekességek felértékelődtek. Halason a turizmust belátható időn belül a helyi és a régió turisztikai értékeinek összekapcsolásával be lehet kapcsolni a hazai turizmus körforgásába. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges a helyi vállalkozások, az itt élők bevonása ebbe a programba, ezzel új vállalkozásokat, munkahelyeket teremtve és ösztönözve a városból elszármazott fiatalok visszaköltözését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában