dr. Veszelszki Ágnes

2020.06.25. 08:53

Az év oktatója lett a halasi nyelvész

A Budapesti Corvinus Egyetemen az év oktatójának választották a kiskunhalasi születésű nyelvészt, dr. Veszelszki Ágnest, a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék tanszékvezető egyetemi docensét. Évek óta hagyomány a kiemelkedő oktatók és dolgozók kitüntetése az egyetemen. A pedagógusnap alkalmából a díjazottakat idén rendhagyó módon, egy online ünnepség keretében köszöntötték.

Pozsgai Ákos

Dr. Veszelszki Ágnes

Forrás: PN

Fotó: Lakos Gabor

A halasi származású nyelvész az újmédia egyik legismertebb hazai és nemzetközi kutatója, különös tekintettel a digitális kommunikáció új jelenségeire. Kutatási területeivel kapcsolatban írt már számos tanulmányt, kötetet és könyvet, illetve előadásokat tart és publikál magyar, valamint angol és német nyelven. Tavasszal elkészítette a nagy népszerűségre szert tett koronavírus-járvánnyal és a karanténhelyzettel kapcsolatos gyűjteményt, mely az elmúlt néhány hónapban nyelvünkben megjelent több mint kétszáz új vagy most újraéledő kifejezéseket tartalmazza.

Veszelszki Ágnes közösségi oldalán is megköszönte az intézmény elismerését. Mint írta, az intézményről a folyamatos, kemény, de élvezetes munka mellett az ösztönző közeget jelentő kollégái, valamint a hallgatókkal kialakult szoros szövetség jut eszébe.

Dr. Veszelszki Ágnes
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában