kisszállás

2020.05.06. 07:00

Tartós élelmiszerrel lepték meg a rászorulókat

A település önkormányzata és a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalas Területi Szervezete tartós élelmiszereket és tisztítószereket adományozott a hátrányos helyzetű kisszállási családoknak. A szervezet és a falu önkormányzata több éve sikeresen működik együtt, legutóbb az adventi időszakban segítették hasonló ajándékcsomaggal a rászorulókat.

Mester-Horváth Nikolett

A kialakult járványügyi helyzet kezdete óta a kisszállási önkormányzat folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy akár a saját erején felül is további segítséget nyújtson a nehéz körülmények között élő helyi családoknak.

– Az akció ötletével jómagam kerestem fel Fekete Noémit, a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalas Területi Szervezetének vezetőjét, aki azonnal készségesen felajánlotta segítségét – mondta Malustyik László alpolgármester.

A Magyar Vöröskereszt egy jótékonysági kampány keretében tudott tartós élelmiszerekkel és tisztítószerekkel hozzájárulni az akcióhoz. A csomag tésztát, húskonzerveket, zöldborsókonzervet, továbbá a járványhelyzetben a hatékony védekezést segítő tisztítószert és fertőtlenítőszert tartalmazott.

Malustyik Lászlótól megtudtuk, hogy az önkormányzat egy objektív szempontrendszer alapján a legrosszabb anyagi helyzetben lévő családokat, valamint a tartós betegségben szenvedő lakosokat vette számításba a segítségnyújtáskor. Az akció keretében a szociális támogatási rendszerben segélyezett, illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat látókörében lévő 12 legjobban rászoruló kisszállási család kapott adományt. Az ajándékcsomagokat az alpolgármester és Tamási Kitti, a polgármesteri hivatal munkatársa juttatták el a nehéz körülmények között élőkhöz. – A segítségnek mindenki nagyon örült és meghatódva vették át az adományokat. A gyerekek nagy izgalommal tekintettek bele a csomagokba – mesélte Malustyik László.

A kisszállási családoknak különösen jól jött az ajándékcsomag, ugyanis a koronavírus-járvány kitörése óta többeknek teljesen megszűntek az eddigi alkalmi munkalehetőségük is, így bevételek híján még nehezebb helyzetbe kerültek.

A családoknak különösen jól jött az ajándékcsomag
Fotó: Malustyik László

 

Ezek is érdekelhetik