gyermekfelügyelet

2020.05.25. 13:39

Nyáron jóval rövidebb időre zárnak be a kalocsai ovik

Nyáron jóval rövidebb időre zárnak majd be a kalocsai óvodák, mint korábban, de komoly szervezést igényel az ütemezés, ezért nagyon várják vissza a szülőknek kiküldött több száz online kérdőívet, amin az igényeket lehet jelezni. Hétfőtől az összes óvoda nyitva lesz, és mindegyikben arra fognak törekedni, hogy a lehető legtöbbet legyenek a kicsik a szabad levegőn. Az intézményeket nem érte váratlanul a rajt, igaz, egy héttel későbbre várták.

Gábor János

– Mindegyik óvodánk nyitva lesz, és mindegyikben ott hagyhatják a szülők a gyerekeket – tisztázta Katus Györgyné vezető óvónő. – Ami a korábbiakhoz képest változás: a gyerekek többet lesznek az udvaron, ezért azt szeretnénk kérni a szülőktől, hogy olyan ruházatban hozzák a gyermekeket, hogy az időjárásnak megfelelően a szabadban lehessenek, mivel csak a legszükségesebb időszakokban vinnénk be őket a csoportszobákba.

A nyári gyermekfelügyeletet eleve ki akarták terjeszteni, ezen nem sokat változtat a vonatkozó kormányrendelet. A vezető óvónő hangsúlyozta: a nyári ügyeleteket csak kismértékben módosítja az intézmények nyitása. A korábban a szülőkkel megosztott online kérdőívek, amelyekből 340-et kaptak vissza (ez az összes érintett mintegy 71 százaléka) azt sugallták, hogy a vakáció idején is nagy lesz az igény az óvodák működésére. A sok egybehangzó véleményre reagálva arról döntöttek, hogy a szokásos öt helyett csak két-két hétre zárják be az intézményeket a nyár végéig. A létszámoknak megfelelően szeretnék szervezni az óvodai ügyeleteket, ezért Katusné arra kéri a ­kérdőívvel még adós szülőket, hogy ha a május 31-i határidő előtt eldől, mikor szeretnék beadni a kicsiket, akkor ne várják ki a hó végét, hanem azonnal jelezzenek vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában