GALÉRIÁVAL

2020.05.22. 19:51

Leanderekkel tették hangulatossá a kecskeméti kiskörút melletti sétányt

Gyenes László kertész felajánlása révén hat nagy leandert helyezett ki a Kecskeméti Városszépítő Egyesület a kiskörút mentén, a Tudomány és Művészetek Háza, valamint az OTP bankfiók előtt.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Király József, az egyesület elnöke elmondta: a Leander sétány kialakításának ötlete akkor merült fel, amikor Gyenes László megkereste, hogy szívesen felajánlaná kertészetének hat gyönyörű, huszonöt-harminc éves leandereit a város számára. Király József egyeztetett a főkertésszel és a főépítésszel, és a legalkalmasabb helyszínnek a régi zsinagóga és a bankfiók előtti kis teret találták, az óriási virágok így hangulatosabbá teszik a Rákóczi út és a Nagykőrösi utca közötti sétát.

A leanderek ápolásáról, esetleges permetezésükről, visszavágásukról Gyenes László fog gondoskodni, míg locsolásukat a Tudomány és Művészetek Házában székelő megyei TIT, valamint az OTP bankfiók vállalta. Őszig maradnak itt a növények, utána visszaszállítják őket a kertészetbe.

– Boldog vagyok, hogy ezzel a néhány növénnyel szebbé, meghittebbé tudom tenni a város ezen részét, és remélem, az erre sétálóknak szerzek néhány kellemes pillanatot – mondta Gyenes László, aki abban is bízik, hogy a leandereknek nem lesz az a sorsa, mint mostanában sok más virágnak Kecskeméten, azaz nem fogják tolvajok elvinni őket. Bár mint humorosan megjegyezte: ezeknek a vázáknak az ellopása komoly következményekkel, például sérvműtéttel járhat.

Király József is arra kérte a kecskemétieket, hogy a virágokat csak csodálják meg, vagy szelfizzenek velük, de ne szakítsák le őket. Hozzátette: a Városszépítő Egyesület felajánlotta segítségét a Centrum Áruház környékén kialakítandó zöldfelületek kivitelezéséhez, virággal, cseréppel történő ellátásához.

Az egyesület – ahogy az már évek óta megszokott – idén ismét megszervezi a Virágos balkonok akciót. Ezúttal is a Kossuth téri Lordok Társasház, a Petőfi Sándor utcai Szalagházak Lakásszövetkezet, a Szabadság tér 5. társasház (OTP fölött) és a Horváth Döme körúti ­lakásszövetkezet balkonjai borulhatnak nyárra virágba. Ezúttal családonként nem hat, hanem négy palántát tudnak adni az igénylő lakóknak, a virágokat jövő hét csütörtökön és pénteken osztják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában