költségvetés

2020.05.10. 12:29

Ismét veszteséges évet zárt a sportuszoda Baján

Az uszoda használói a költségek ötödét fizetik, a létesítmény működtetésénél állandósulni látszik ez az arány.

Kubatovics Tamás

Nagy az igény az uszodára, de a fenntartás nem olcsó mulatság

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

Ez olvasható ki a tavalyi városi támogatás felhasználásáról szóló beszámolóból. A cég által benyújtott éves beszámoló dokumentumot a korábbi gyakorlat szerint bizottságok tárgyalták, véleményezték és fogadták el, ez a feladat a jelenlegi helyzetben a polgármesterre hárult, aki a napokban közzétett határozat tanúsága szerint jóváhagyta a jelentős összegű városi támogatással kapcsolatos elszámolást.

A Bajavíz Kft. a Petőfi-szigeti létesítmény működtetésére és a csapadékcsatorna-rendszer fenntartására 88 millió forint támogatást kapott tavaly. A városi költségvetésben 100 millió – az uszodára 90,3, a 22,5 kilométernyi csatorna fenntartására 9,7 millió – forint szerepelt ezekre a célokra, ám a tetőfelújítás elmaradása miatt a szerződésben rögzítettnél kisebb összeget kapott meg a cég. A 88 milliós támogatás mellett az uszodaműködtetésben 4,5 milliós veszteség, míg a csatorna esetében hárommillió forintos nyereség keletkezett, összesen –1,5 milliós eredményt, azaz veszteséget ért el a Bajavíz Kft. ezen a két területen.

Árbevételében uszodai szolgáltatásért közel 20 milliót fizettek a használók, működési támogatásként pedig 78,3 millió forint folyt be. Pár kisebb tétellel kiegészülve 99 milliós bevételt és 103 millió forintos működési kiadást produkált a sportuszoda. A 19 főt foglalkoztató létesítmény kiadásai között a legnagyobb, 60 millió forintos tétel a bér és a hozzá kapcsolódó kiadások voltak, mellettük a 20 milliós távhőszámla és az 5,5 millió forintos áramszámla volt a két legjelentősebb költség, ahogy az a korábbi években is szokásos volt.

Nagy az igény az uszodára, de a fenntartás nem olcsó mulatság
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában