honvédség

2020.05.12. 12:54

Folyamatos a katonák toborzása Kecskeméten

A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet következtében sok ember megélhetése került veszélybe, ezért a Magyar Honvédség a folyamatos toborzással őket is szeretné megszólítani, biztos megélhetést és kiszámítható pályaképet kínálva.

Horváth Péter

A felvételi eljárásban a helyzetre való tekintettel könnyítéseket vezetett be a honvédség – tájékoztatta hírportálunkat Gáldonyi Sándor százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Kecskeméti Irodájának megbízott vezetője.

A százados elmondta, hogy a járvány idején ők is szigorú higiéniai és biztonsági előírásoknak megfelelően dolgoznak, ezért arra kérik az érdeklődőket, hogy első körben lehetőleg inkább telefonon, vagy levélben, a [email protected] e-mail-címen keressék őket, és a www.hadkiegeszites.hu honlapon is előzetesen tájékozódhatnak.

Gáldonyi Sándor elmondta, hogy a járványügyi helyzet miatt könnyítéseket vezetett be a honvédség a jelentkezés ügymenetében: jelenleg csak a személyes okmányok és az iskolai végzettségeket igazoló bizonyítványok megléte elegendő ahhoz, hogy elinduljon a felvételi eljárás.

Személyes jelentkezésre a megszokott rendben van lehetőség, az ügyfélszolgálat hétfőtől csütörtökig 8 órától 15 óra 30 percig, pénteken 8 órától 12 óráig áll az érdeklődők rendelkezésére. Az ügyfélszolgálaton kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező, és arra kérik az érdeklődőket, hogy maszkban térjenek be a toborzóirodába. Gáldonyi Sándor elmondta, hogy a helyzetre való tekintettel arra kérték a jelentkezőket, hogyha személyesen keresik fel az irodát, akkor előre jelezzék érkezésüket.

Gáldonyi Sándor kérdésünkre elmondta, a tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen több a jelentkező, azonban ez tendenciaszerű és nem lehet kimutatni azt, hogy a magasabb számot az esetlegesen megszűnt munkahelyek eredményeznék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában