Több mint kétezer szájmaszkot már kiosztottak a halasiaknak

A maszkok nagyrésze már eljutott a halasi lakosokhoz, de a varrás tovább folytatódik. A további intézkedésekről Fülöp Róbert közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot.

Mester-Horváth Nikolett

Fülöp Róbert

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó: Illusztráció

Az eddig elkészült 3223 darab szájmaszkból már több mint 2000 darabot eljuttattak a kiskunhalasi lakosságnak – tájékoztatott hétfőn közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester. Hétfő délutánig pedig további 15000 maszk megvarrásához szükséges anyagot szabtak le.

A polgármester arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy 717-re emelkedett azon gyermekek száma, akiknek hétköznapokon egyszeri meleg étkezést biztosítanak. Hangsúlyozta egyúttal, hogy nagypénteken és húsvét hétfőn nem szállítanak ki ebédet. Emellett kérte, akik nem tartanak igényt valamelyik egyéb napon ebédre, azok jelezzék azt az önkormányzatnál dolgozó kollégák felé.

A városvezető közleményéből kiderült továbbá, hogy az elmúlt 24 órában újabb személy esetében nem került sor hatósági házi karantén elrendelésre. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházában változatlanul négy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Egyikük sem kiskunhalasi lakos.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában