GALÉRIÁVAL

2020.04.29. 20:21

Muskátlikat osztottak a Széchenyivárosban

2500 tő muskátlit vásárolt május havi tiszteletdíjából a Szövetség a Hírös Városért Egyesület három képviselője, Szőkéné Kopping Rita, Dobos József és Józsa Bálint. A virágokat szerdán osztották ki a Széchenyiváros több pontján.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Az ötlet Szőkéné Kopping Ritától származik. Mint a Baon.hu-nak elmondta, az őszi önkormányzati választások előtti ígéretüket váltják valóra. Mivel a veszélyhelyzet miatt nem alakultak meg a városrészi tanácsadó testületek, és nem áll rendelkezésre a választókerületi költségvetési keret, így úgy döntöttek, saját jövedelmükből áldoznak a Virágos Széchenyivárosért akcióra.

Összesen 2500 tő álló és futó muskátlit vásároltak, többféle színben, a virágokat a hunyadivárosi Gyenes Kertészet kedvezményes áron biztosította az akcióhoz. Szerda délután a Széchenyivárosban több helyszínen – így a kispiacnál, a Kristály téren, a Móra-iskolánál, a Március 15. utcán és a Lóverseny utcán – osztották a képviselők a virágokat, minden igénylőnek fejenként két tövet nyújtottak át. Alapvetően a széchenyivárosiaknak hirdették meg a lehetőséget, de senkitől sem kértek lakcímkártyát, bízva abban, hogy mindenkinek jut, aki gondoskodni szeretne róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában