KECSKEMÉT

2020.04.01. 10:07

Eredménytelenül zárult a Zrínyi suli felújítására kiírt közbeszerzés

Eredménytelenül zárult a kecskeméti Zrínyi iskola felújítására kiírt közbeszerzés. A felújítás megkezdéséig a tankerület folyamatosan ellenőrizteti az iskola épületének állapotát, a szükséges javításokról az átmeneti időszakban gondoskodnak.

Hraskó István

Az iskola a digitális tanrend bevezetése miatt most üresen áll

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

Három cég nyújtott be ajánlatot a Zrínyi iskola felújítására a Kecskeméti Tankerületi Központ által kiírt közbeszerzési eljáráson, de a dokumentumokat hiányosan töltötték fel az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe, illetve a hiánypótlást nem teljesítették, így a tender eredménytelenül zárult. Minderről érdeklődésünkre Zsámboki Anna, a tankerü­let igazgatója adott tájékoztatást.

A közbeszerzésen a Mester-Bau 2002 Kft., a Bács-Ház Építő Kivitelező és Szolgáltató Kft., valamint a GEMINO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tett ajánlatot. A feladat egyébként az épület homlokzatainak és lábazatának felújítása, a homlokzati nyíláskeretek, szemöldökök, párkányok és egyéb díszítőelemek restaurálása, a homlokzati vakolat javítása és festése, a tető felújítása, a bádogozási munkálatok, az asztalosszerkezetek, a tűzfal felújítása, a fa és acél nyílászárók javítása, valamint a szellőzés szerelése lenne.

Zsámboki Anna hozzátette: az új eljárás előkészítése megkezdődött, összehangolva a folyamatban lévő önkormányzati energetikai közbeszerzési eljárással. Mint közölte, a kivitelezési munkálatok a szerződés megkötése után legalább hat hónapig tarthatnak. A felújítás megkezdéséig a tankerü­let folyamatosan ellenőrizteti az iskola épületének állapotát, a szükséges javításokról az átmeneti időszakban gondoskodnak.

A Zrínyi iskola épületének állapota tavaly nyáron lett a kecskeméti közélet egyik legfelkapottabb témája. Sok szülőnél telt be végleg a pohár, amikor augusztus közepén leszakadt a vakolat az épület külső oldalán, akkor az omlásveszély miatt elkerítették az érintett szakaszt. A szülők felháborodásuknak először a közösségi oldalon adtak hangot, majd tüntetést szerveztek a főtérre. Előtte néhány nappal a Kecskeméti Tankerületi Központ elrendelte a homlokzati vakolat átvizsgálását, a mozgó vakolatdarabok leverését, majd a kedélyek megnyugtatására sajtónyilvános szülői értekezletet hívtak össze. Ezen sokan szóvá tették, miért kellett eddig várni, hiszen már nagyon régóta rossz állapotban van az iskola, amit folyamatosan jeleztek is a szülők, de csak ígéretek voltak a felújításra, miközben nem történt semmi. Végül Zsámboki Anna tankerületi igazgató kijelentette, munka-, tűz-, villám- és érintésvédelmi felülvizsgálatot fognak kérni, megújítják ezeket az engedélyeket.

Az iskola a digitális tanrend bevezetése miatt most üresen áll
Fotó: Petőfi Népe

Később közleményt adott ki a tanke­rület, hogy az iskola épülete „a híresztelésekkel ellentétben biztonságos”. A tankerület el is végeztette az ígért vizsgálatokat, és közölték, hogy az érintésvédelmi hiányosságokat október közepéig pótolták, befejezik a tűz- és villámvédelmi javításokat, a szakemberek az iskola teljes homlokzatát átvizsgálták, a fellazult vakolatot és a korrodált elemeket eltávolították.

Az önkormányzat korábban azt nyilatkozta, hogy 200 millió forintot nyertek el energetikai felújításra, emellé még 327 millió forint önerőt tesz a város, így 220 nyílászárót lehet majd kicserélni, tudják hőszigetelni a padlásfödémet és az udvari homlokzatot, lesz fűtéskorszerűsítés és akadálymentesítés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában