A kunszállásiak is kapnak szájmaszkot, de a fejlesztések sem állnak le

A koronavírus-járvány megelőzése érdekében minden kunszállásinak két-két darab védőmaszkot ajándékoz az önkormányzat a napokban. A szájmaszkokat a helyi óvónők és önkéntesek varrják. Mindazonáltal a járvány­veszély idején sem álltak meg a fejlesztések Kunszálláson.

Vajda Piroska

Molnár Edit is csatlakozott az önkéntes varrók táborához

Forrás: Petőfi Népe

Még a héten eljuttatják az óvónők és az önkéntesek segítségével megvarrt szájmaszkokat a kunszállásiakhoz. Az önkormányzat célja, hogy minden helyi lakosnak két darab mosható szájmaszkot adományozzon. A gyermek- és felnőttméretben készülő maszkok alapanyagát az önkormányzat vásárolta meg – tudtuk meg Almási Roland Márktól. A település vezetője arról is beszámolt, hogy a koronavírus-járvány megelőzése céljából elrendelte a község forgalmasabb közterületeinek fertőtlenítését. Így az orvosi rendelőket, a gyógyszertárat, a postát, az élelmiszerboltokat és a további üzletek előtti közterületeket, illetve a buszmegállók környékét magas hatásfokú, biológiai­lag lebomló fertőtlenítőszerrel mossák le mindennap. A fertőtlenítést a kunszállási önkormányzat munkatársai végzik minden reggel öt órától hat óráig. Minderről figyelemfelhívó tájékoztatást is kihelyeztek az érintett helyszíneken.

A polgármester arról is beszélt, hogy bár figyelmünket jelenleg a koronavírus és az azzal kapcsolatos védekezés köti le, az élet nem áll meg a településen, fejlesztéseik folyamatosak, így a lakossági igényeknek eleget téve, a napokban befejeződött a temetőben a közvilágítás fejlesztése is. A Magyar Falu Program keretében több mint négymillió forint támogatást nyert a helyi önkormányzat erre a célra. Az elnyert összegből összesen nyolc darab napelemes kandeláber telepítettek ki a temető különböző pontjain, javítva ezáltal a látási viszonyokat az esti órákban. Ugyanakkor a világítás növeli a temetőbe látogatók biztonságérzetét és csökkenti a balesetveszélyt – hangsúlyozta a polgármester. Azt is elmondta, a temető fejlesztése ezzel nem állt meg. A jövőben tervezik még a kerítés és a ravatalozó felújítását, illetve egy igényes vizesblokk és egy urnafal megvalósítását is.

Molnár Edit is csatlakozott az önkéntes varrók táborához
Fotó: Petőfi Népe

Azt is megtudtuk, hogy a temető fejlesztésével párhuzamosan, a külterületen élők kérésére, új kerékpártárolókat helyeztek ki a Kunszállás és Fülöpjakab határán található buszvárónál. A polgármester szerint a közbiztonság olyan jó a településen, hogy bátran ott hagyhatják a külterületi buszmegállónál lezárt kerékpárjaikat a kunszállásiak. A rendőrség mellett a polgárőrök és a tanyagondnok is rendszeresen figyeli a környéket. Almási Roland Márk arról is beszámolt, hogy a korábbi 25 ezer forintról 30 ezer forintra emelték a települési életkezdési támogatást. Terveik szerint minden évben ugyanilyen mértékben növelik az összeget, amit idén eddig öt kisbaba családja kapott meg az ön­kormányzattól.

Jól halad az óvoda bővítése is

Kunszállás polgármestere azt is elmondta lapunknak, hogy jól halad az óvoda bővítése is, várhatóan április végére befejeződik a település egyik legnagyobb, 160 millió forintos beruházása. Az óvoda egy új torna- és csoportszobával, illetve szociális helyiségekkel bővül. A régi szárnyban korszerűsítik a fűtést, az elektromos és vízhálózatot, illetve kicserélik a burkolatot, valamint a nyílászárókat. Mindemellett a kétszáz adagos közkonyha is megújul. A fejlesztéssel a nyolcvan férőhelyes óvoda százfősre bővül.

Almási Roland Márk, Kunszállás polgármestere
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában