A majsaiak és a kőrösiek is kapnak szájmaszkot az önkormányzattól

Harmincezer darab szájmaszk készült abból az 1500 folyóméter anyagból, amit a kiskunmajsai önkormányzat vásárolt. A kiskőrösi önkormányzat 12 ezer maszkot szerzett.

Petőfi Népe

A város kézfertőtlenítőket is vett a helyi intézmények számára. A védőfelszerelésekre ötmillió forintot biztosított a település.

A mosható szájmaszkokat a hétvégén juttatták el a helybeli kereskedőkhöz, üzlettulajdonosokhoz, akik dolgozónként 2-2 maszkot vehettek át.

Mint megtudtuk: a lakosság is kap ezekből a maszkokból, háztartásonként 4-4 darabot juttatnak el minden háztartásba. Van elegendő szájmaszk, így ahol többen élnek, ott is biztosítani tudják a szükséges mennyiséget. Az önkormányzat kérése, hogy a pluszigényeket jelezzék a [email protected] e-mail-címen. A szájmaszkok kihordását hétfőn kezdik a majsai otthonokba.

A kiskőrösi önkormányzat 12 ezer maszkot szerzett, ezeket szintén hétfőn kezdik el kiosztani a lakosság körében. Egy háztartásba két maszkot juttat el a város. A város lakossága csaknem 14 ezer, így majdnem mindenkinek jut egy-egy darab. A postaládába levélben dobják be a védőeszközöket. Ezeket a lakosok ingyen kapják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában