PIRTÓ

2020.02.10. 07:00

Megkezdődött a törmelék eltakarítása

Másfél éve éktelenkedik bontásból és útépítésből származó törmelék és szemét a település központjában. A lerakót az önkormányzat hozta létre, de sokan a háztartási szemetüket is oda hordták, most megkezdődött a hulladékle­rakó felszámolása.

Pozsgai Ákos

Az ígértnél jóval hamarabb elkezdték felszámolni a hulladékhegyet 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A falu polgármestere egy hete arról nyilatkozott hírportálunknak, hogy legkésőbb augusztus végéig eltakarítják a felgyülemlett törmeléket és hulladékhegyet. Nagy Ferenc csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a lerakat felszámolási munkálatai már el is kezdődtek, így a legutóbbi ígéretnél jóval hamarabb, néhány héten belül teljesen eltűnhet a szemét a település belterületéről.

– A munkagépek kedden délelőtt érkeztek meg, másnap, szerda délelőtt már munkához is láttak. A megbízott vállalkozó rendelkezik minden szükséges engedéllyel, hogy a beton- és aszfalttörmeléket összezúzza, majd miután a fém-, papír-, ruha- és más hulladékot kiválogatta belőle, részben a külterületi utak javítására felhasználja az önkormányzat, valamint kisebb hányadát – amely veszélyes hulladéknak számít – a megfelelő lerakóba szállítsa – tájékoztatott a településvezető.

Nagy Ferenc beszámolt arról is, hogy a feltételezettnél jóval kevesebb egészségkárosító azbesztpalát találtak a lerakatban, valamint más veszélyes hulladékot, a talajba sem jutott semmilyen szennyező anyag, így a tervezettnél gyorsabban haladnak majd a lerakó felszámolásával.

Az ígértnél jóval hamarabb elkezdték felszámolni a hulladékhegyet
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A település vezetője továbbá elmondta, hogy az önkormányzati területet később parkosítják, a tervek szerint sport- és szabadidős foglalkozásokra alkalmas közösségi teret alakítanak majd ki ezen a helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában