csólyospálos / galériával

2020.02.15. 11:51

Hat disznó lett az áldozata, hat település vigasságának

Böllércsapatok lepték el szombaton hajnalban a közösségi ház udvarát, ahol az Ízig-vérig disznótor elnevezésű kistérségi vigasságra gyülekeztek a résztvevők.

Tapodi Kálmán

A vendégeket Á. Fúrús János, a házigazda település polgármestere köszöntötte a negyedik alkalommal megrendezett toron. A „Jó reggelt!” valóban pálinkás volt, mert minden település – Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát, Kiskunmajsa, Szank, Csólyospálos –, egy-egy üveg körtepálinkát kapott, habár a csapatok is felkészültek lélekmelegítőkből. A mínusz 2 fokban fogyott a forralt bor, a tea és kemencében sült pogácsa is.

A tor áldozatainak vérét nemsokára már hagymás, sült formában kínálták és az összeszokott csapatok jól haladtak a pörköléssel, tisztítással, majd a darabolással is. A legnagyobb jószágot, egy közel 2 mázsás disznót a csólyospálosiak vágták, míg legnagyobb sikert a jászszentlászlóiak aratták, akiknek a fatüzelésű pörzsölője láttán sokan nosztalgiáztak. A lányok-asszonyok hada a reggeli sültek és májak elkészítésével nyitott és igen ízletes étkek készültek minden sátorban. A vetélkedés során kilenc kategóriába nevezhettek ételeikkel a csapatok. A nap során kulturális programok is szórakoztatják a látogatókat, akik a készlet erejéig megkóstolhatják az ételeket. A programok ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában