ÜNNEP

2020.02.22. 17:27

Farsangi mulatságot tartottak a ballószögi faluházban

Az elmúlt hónapokban látványosan megtelt programokkal a faluház. Nagy Gabriella és csapatának célja, hogy minden korosztályt megszólítsanak.

Sebestyén Hajnalka

A farsangi mulatságon sokan jelmezt is öltöttek

Forrás: Petőfi Népe

A kulturális programokért felelős Nagy Gabriella és csapata célul tűzte ki, hogy minden korosztályt megszólítsanak különböző előadásokkal, foglalkozásokkal, zenés vagy irodalmi műsorokkal. Az elmúlt héten a Házasság hete sorozat keretében közösségi esten vehettek részt az érdeklődők.

A farsangi mulatságon sokan jelmezt is öltöttek
Fotó: Petőfi Népe

Nagy Gabriella elmondta: a meghívott vendégek, Adamek Norbert ballószögi református lelkész és Hatházi Róbert, a kecskeméti Szentcsalád Plébánia plébánosa hatást gyakoroltak a közönségre. A párban vagy egyedül érkezők elgondolkodtak az elhangzottakon, a házasságukon, az emberi kapcsolataikon, az egyedüllétükön, a mindennapok nehézségein, amivel igyekeznek megbirkózni, az ajándékokon, amikben részesülnek.

A település költője, Molnár Attila idén is készült verssel az alkalomra, melyet az esten Gáspár Dávid adott elő. Zrínyiné Erzsike mézeskalácsos alkalomhoz illő mézeskalácsokkal ajándékozta meg a résztvevőket.

A közösségi estet követően vette kezdetét a farsangi táncház. A vidám mulatságon a gyerekek közül többen is jelmezt öltöttek, voltak kis katicabogarak, hercegnők, rendőr, tűzoltó, varázsló, népviseleteket viselők. A talpalávalót a Padka Banda szolgáltatta, a muzsikusok jó kedvvel, energiával zenéltek egész estén át, sok dicséretet kapva a közönségtől. A kiváló néptáncosok, Trencsényi–Csiha Tímea és Molnár Dominik nemcsak segítették elsajátítani egy-egy tánc alaplépéseit, mozdulatait, de sokakat táncba is hívtak. A farsangi mulatságról nem hiányoztak a finom falatok, így természetesen a farsangi fánk sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában