Kecskemét / galériával

2019.12.01. 14:54

Játszóházzá változott a Hírös Agóra

Közös játékra hívta a szülőket és gyermekeket a hétvégén Kovács Erika, az első FamilyFest – Együtt a család! rendezvény ötletgazdája és főszervezője. A kétnapos programsorozatnak a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ adott otthont szombaton és vasárnap.

Koós Kata

Fotó: Bús Csaba

Az intézmény aulája megtelt társas-, logikai, ügyességi és készségfejlesztő játékokkal, melyek révén a résztvevő gyerekek játszva szerezhettek új ismereteket. Az érzékszervek világa című, interaktív kiállítás az emberi test rejtelmeibe kalauzolta a látogatókat. A környezetvédelem fontosságára a Szegedi Látványszínház hívta fel a figyelmet tanmesék által. A legkisebbek mini KRESZ-parkban gyakorolhatták a biztonságos közlekedés szabályait, a nagyobbak virtuális versenypályán próbálhatták ki vezetői képességeiket. A közelgő ünnep apropóján a kézműves foglalkozások keretében karácsonyi gyertyákat és mézeskalácsot díszíthettek a résztvevők.

– Célunk, hogy játszva tanuljanak a gyerekek. Tartalmas, minőségi időt töltsenek együtt szüleikkel. A játékok mellett fontos programpont a Hangolóra, mely során elektromos hangszereket próbálhatnak ki a gyerekek, így igyekszünk felkelteni érdeklődésüket a zene szépségei iránt – mondta a rendezvény ötletgazdája, aki az autista gyermeket nevelő családok számára speciális programmal készült.

– A csend órájában csökkentett világítást alkalmazunk, és nem szolgáltatunk zenét, hogy az autista gyermekek is kipróbálhassák a játékokat számukra megfelelő környezetben. Hogy nekik is lehessen egy felejthetetlen élményük – fejtette ki Kovács Erika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában