galériával

2019.09.27. 11:30

Okostanteremben tanulhatnak a szabadszállási diákok

Okostantermet avattak csütörtökön a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolában. A fejlesztés több mint négymillió forintba került, a rávalót a helyi önkormányzat és a Kiskőrösi Tankerületi Központ biztosította.

Gulyás Sándor

Az okostanterem felszerelése egy érintőképernyős kijelzőből, vagyis okostáblából, és az azt vezérlő számítógépből áll. A diákok a kommunikációs rendszer segítségével, saját táblagépükkel követhetik az óra eseményeit. A pedagógusok a digitális technológiának köszönhetően a tanórákon a legmodernebb alkalmazásokat tudják az oktatás szolgálatába állítani, végigkísérve a tanulók munkáját, valamint élhetnek az azonnali visszajelzés lehetőségével is.

– Az ilyen jellegű beruházásoknál nagyon nagy jelentősége és felelőssége van az önkormányzatnak, mivel olyan lehetőségeket tud teremteni a településen élő gyermekek számára, mely versenyképes tudást ad, illetve elősegíti az életre való nevelést. Az okostanterem nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a diákok elsajátítsák az alapokat és az iskolából kikerülve jobban eligazodjanak a mai digitális világban. Önkormányzatunk a jövőben is keresi annak lehetőségét, hogy előmozdítsa az iskola oktatási színvonalának emelését, akár egy újabb digitális táblával, vagy más modern eszközök megvásárlásával – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Báldy Zoltán polgármester.

– Digitális világban élünk, nekünk pedig az feladatunk, hogy felkészítsük gyermekeinket ennek kihívásaira. Nagyon fontos tehát az, hogy pályaválasztáskor, vagy későbbi életük folyamán, a munkahelyükön is meg tudják állni a helyüket, okosan tudják használni az informatikai eszközöket. Ehhez biztosít lehetőséget a szabadszállási okostanterem is, ami az első a tankerületünkben – emelte ki Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója.

A rendezvény zárásaként Varga Mónika az első osztályosoknak, míg Paróczi Ádám az ötödikeseknek tartott bemutató órát. Az átadóünnepséget az intézmény diákjainak műsora tette teljessé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában