Kecskemét

2019.09.13. 07:00

A digitális korszak kihívásaira készít fel az élménytér

Digitális Közösségi Alkotóműhellyel gazdagodott a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, melyet Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár adott át csütörtökön ünnepélyes keretek között.

Horváth Péter

Az Új utakon – a Kecskemét Szakképzési Centrum fejlesztése című, több mint 519 millió forintos projekt keretében megvalósult digitális élménytérben a diákok élményközpontú oktatás során, korszerű oktatási környezetben, az örömteli kísérletezéssel és együtt gondolkodással ismerkedhetnek meg a digitalizáció és a robotika legújabb vívmányaival. Az élménypedagógiában a tanár kísérő szerepet játszik a feladatmegoldásban, a korszerű szakmai problémát a diákoknak kell kreatívan megoldani, miközben szinte észrevétlenül tanulják meg a digitális kor munkaeszközeinek készségszintű használatát.

Az élményteret a különböző oktatott szakmákhoz kapcsolódó 3D-s nyomtatókkal, olvadékszálas és kétszálas nyomtatóval, folyadékos nyomtatóval, fát és fémet is megmunkálni képes CNC felsőmaróval, multifunkciós 3D nyomtatóval, lézergravírozóval, CNC vezérlésű hímzőgéppel, hat asztali számítógéppel, 12 laptoppal és teljes kézi eszközparkkal szerelték fel, több mint 16 millió forint értékben.

Az ünnepélyes átadón az iskola műsora után Juhász Imre, a tagintézmény vezetője üdvözölte a jelenlévőket, aki kiemelte, hogy az iskola mindig nyitott volt az innováció és a tudományos eredmények befogadására. Hangsúlyozta, hogy az élménytér olyan oktatási innováció, mely bizonyosan hozzájárul a diákok kreatív tanulásához, tehetségük kibontakoztatásához és bevezeti őket a digitalizáció korába.

Fuchs Péter beszédében hangsúlyozta, hogy a cinizmus ellenszere a motiváció és a közösségi munka, amit az új élménytér is kínál.

Ignácz Bence, a KSZC főigazgatója elmondta, hogy a közösségi tér valóban közösséget teremt majd és alkalmas a diákok kíváncsiságának fenntartására.

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár hangsúlyozta: éppen egy történelmi esemény, a digitális forradalom közepén járunk, amiért a digitális készségek ma már alapkészségnek kell számítsanak. Az iskoláknak ezért ezt mint alapkészséget kell átadnia, a szakmák tanítása terén is.

A beszédek után Pölöskei Gáborné, Ignácz Bence és Gaál József alpolgármester a nemzeti színű szalag átvágásával átadták az új oktatási teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában