Anyatejes Világnap

2019.08.22. 18:00

A babákat és a mamákat köszöntötték Ballószögön

Második alkalommal rendezték meg Ballószögön az Anyatejes Világnaphoz kapcsolódó rendezvényt csütörtökön, melynek idén a Faluház adott helyet. Petromán Tünde és Oroszi Henrietta védőnők tartalmas programot állítottak össze a délelőttre az anyukáknak és gyermekeiknek.

Sebestyén Hajnalka

A rendezvény résztvevőit Petromán Tünde védőnő köszöntötte, majd Somogyi Lajos polgármester mondott beszédet, melynek fókuszban az anyatejes táplálás fontossága állt. Kiemelte, hogy szoptatás a baba egészsége mellett nagyon fontos kötődést hoz létre közte és édesanyja között, a meghitt kapcsolat pedig egész életére pozitívan kihat. Emellett az anyatejes táplálás gazdaságos és környezetbarát. A polgármester méltatta a két védőnő munkáját és kiváló szervezését, melynek köszönhetően az anyukák nagyon sok hasznos információhoz juthatnak hozzá megbízható szakemberek tolmácsolásában.

Ezt követően a két védőnő egyenként köszöntötte azokat az édesanyákat, akik legalább hat hónapig szoptatták babájukat. A 30 meghívott édesanya közül a legtöbben személyesen vették át az emlékoklevelet és a kis ajándékokat.

A program további részében az anyukák többféle előadást hallgathattak meg az anyatejes táplálással kapcsolatban, valamint más babákat érintő témákban, mint például az őssejt levételről, babahordozásról, hozzátáplálásról, kismama és babajógáról, de volt szülésélmény mesélő, csecsemő újraélesztési bemutató és a hordozóeszközöket is kipróbálhatták a résztvevők is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában