videóval és fotókkal

2019.06.16. 12:32

Több ezren látogattak el a kecskeméti borfesztivál nyitónapjára

Hatalmas érdeklődés mellett szombaton kezdetét vette a IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál a főtéren. A kilenc napig tartó fesztivál fókuszában a barackpálinka és borkultúra áll, de emellett gyermek és ifjúsági programok, valamint minden este koncertek színesítik a programot.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A hírös város környékének gyümölcstermesztő, pálinkafőző, borkészítő és vendéglátóipari hagyományaira épülő gasztrofesztivál szombati megnyitó műsora a Mathiász János Borrend és a Kunsági Női Borrend ünnepi felvonulásával és a Kecskemét Táncegyüttes vidám, az alkalomhoz illő táncával indult.

Dr. Finta József, a kecskeméti főplébánia plébánosa áldást mondott, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket. Hangsúlyozta: bár a főtér környékén most több felújítás, építői munkálat is zajlik, emiatt beszűkült a fesztivál tere. Ennek ellenére a minőség nem változott, a szervező Hírös Agóra kulturális központ munkatársai mindent megtettek azért, hogy tartalmas programokkal töltsék meg a fesztivál kilenc napját.

Az alpolgármester szavai után – Kocsis Pál, a Mathiász János Borrend nagymestere, valamint Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke – adta át a város és megyei borainak kitüntetéseit.

Kecskemét Város Bora megtisztelő címet idén kettő bor nyerte el: a Damax Kft. Kövidinka és a Gedeon Birtok Irsai Olivér bora. Bács-Kiskun Megye Bora fehér kategóriában a Font Pincészet Irsai Olivér, rozé kategóriában az Eredet Pincészet Kékfrankos Rosé, vörös kategóriában a Koch Pincészet Kékfrankos bora lett. A Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címet Sziegl-Nagy Petra és Sziegl Balázs nyerték el. Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2019-ben a Mátyás Pálinkaház szilvapálinkája, az összesített verseny eredményeképp a Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje a Mátyás Pálinkaház lett.

A színpadon este először Gergely Róbert és barátai Szécsi Pál emlékkoncertet adtak, majd a LivingRoom zenekar zenélt. A Hírös Agóra munkatársainak, önkénteseinek jól koordinált munkájának eredményeképp a fesztivál első napján kulturált körülmények között fesztiválozott több ezer ember.

A fesztiválon minden este neves együttesek és feltörekvő fiatal formációk zenélnek, szórakoztatják a közönséget a főtér Lordok Háza felőli részén felállított színpadon. A gyerekeket pedig a Luca kútnál szórakoztató programok várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában