BÁCS-KISKUN

2019.06.14. 11:30

Két pedagógus kapott magas kitüntetést megyénkben

A Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete (KÖSZOE) Bács-Kiskun megyei tagozatának két kiváló pedagógusa is magas országos szakmai elismerésben, kitüntetésben részesült. A díjakat a budapesti központi pedagógusnapon vehették át.

Sebestyén Hajnalka

Balról Virághné Nagy Éva és Mayer Tamásné, valamint a felterjesztők: Jurecz Emil, a KÖSZOE titkára, Tihor Lászlóné, a KÖSZOE Bács-Kiskun megyei elnöke és Bella Tibor, a KÖSZOE elnöke

Forrás: Petőfi Népe

Mayer Tamásné Zsóka, a KÖSZOE Bács-Kiskun megyei tagozatának szakértője, vezető tagja a gyermekek személyiségfejlődése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Németh László-díjat vehetett át. A tiszaalpári pedagógus az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapta a kitüntető címet.

Mayerné a KÖSZOE megyei tevékenységét évek óta nagy lelkesedéssel és szakmai elhivatottsággal segíti. A Bács-Kiskun megyei vezetőség tagjaként vesz részt a szakértők támogatásában. A középiskolák közül a gimnáziumok közvetlen összefogását, tájékoztatását vállalta magára. Mindig szívén viseli, hogy a középiskolai intézménytípus pedagógusai időben értesüljenek a fontos változásokról, törvényjavaslatokról, országos rendezvényekről. A véleményezésre küldött jogszabályok kapcsán ésszerű javaslatokkal él. A szakértői tevékenysége mellett éveken keresztül iskolaigazgatói teendőket látott el, tevékenykedett pedagógiai intézetben, fenntartói feladatokat ellátó hivatalokban. Mindenkor aktív, lelkes, kollégák és gyermekek fejlesztéséért egyaránt felelősséget vállaló pedagógus.

Mayerné mellett a megyei tagozathoz kötődő Virághné Nagy Éva, a KÖSZOE elnökségi tagja pedig Eötvös József-díjban részesült, mely életműdíjnak felel meg.

Balról Virághné Nagy Éva és Mayer Tamásné, valamint a felterjesztők: Jurecz Emil, a KÖSZOE titkára, Tihor Lászlóné, a KÖSZOE Bács-Kiskun megyei elnöke és Bella Tibor, a KÖSZOE elnöke
Fotó: Petőfi Népe

A KÖSZOE Bács-Kiskun megyei tagozatában ezzel ötre emelkedett a kitüntetett pedagógusok száma. Mayer Tamásné előtt megkapta már Ács Imre, Bolvári Gézáné, Dudásné Szécsény Erika és Tihor Lászlóné elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában