galériával

2019.06.16. 11:30

Életműdíjakat adtak át a félegyházi pedagógusnapon

Öt intézmény tantestülete ünnepelt együtt az utolsó tanítási napon Kiskunfélegyházán. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és kiskőrösi tagintézményeinek mintegy ötszáz munkatársát látták vendégül a Kossuth Lajos Szakközép Iskolában tartott pedagógusnapi ünnepségen pénteken.

Vajda Piroska

Fotó: Pozsgai Ákos

– Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik. Egy új Ady Endre, vagy épp Blaha Lujza? Te vagy az edző és ha jól dolgoztok, növendékedből mindkettőtök dicséretére bajnok lesz. A bajnok mellett a tanár is ott áll a dobogón – idézte Böjte Csaba ferences szerzetest a pénteki tanévzáró ünnepségen Papp Gyula főigazgató.

Elmondta, a Szakképzési Centrum 2015-ös megalakulása óta első ízben ünnepelt együtt valamennyi pedagógus, oktató, nevelő és technikai dolgozó. Hozzátette: hagyománnyá szeretnék tenni a közös ünneplést, azért, hogy megismerjék egymást. A találkozások helyszíneit minden évben változtatják. A következőt Kiskunhalason a felújított sportcsarnokban, majd utána Kiskőrösön az új sportcsarnokban tartják.

A főigazgató arról is beszélt, hogy a Centrum a megalakulást követő években számos változáson ment keresztül szervezeti és infrastrukturális téren egyaránt. – Mindig is szívügyem volt az infrastrukturális fejlesztés, hiszen több évtizedes elmaradást kell pótolnunk. Remélem érzékelhető mindenki számára, hogy elindult a fejlődés. Ez, valamint a szakmai képzési célt szolgáló eszközellátottság javítása minden iskolánkban elkezdődött. Úgy gondolom, hogy már ma sincs szégyenkezni valónk, hiszen az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el. De nem állunk meg itt. Jelenleg Kiskunhalason a Dékáni Árpád Szakgimnázium tornacsarnokának a felújítása folyik és elkezdődött Kiskőrösön a Wattay tornacsarnokának beruházása is – sorolta Papp Gyula, aki szólt a közeljövő fejlesztési terveiről is. Mint monda, mindent megmozgatnak azért, hogy elegendő forrásuk legyen a Kiskunfélegyházi intézmények, így a Közgazdasági Szakgimnázium és a Kossuth Szakképző Iskola energetikai felújítására. A Centrum azonban nem csupán az épületek üzemeltetését tekinti magáénak, hanem ezzel együtt a pedagógusok által végzett magas szakmai munka feltételeit is szeretnék biztosítani – hangsúlyozta a főigazgató.

Papp Gyula azt is elmondta, hogy az idei évtől a felsőoktatáshoz hasonlóan a centrumokban is bevezették a kancellária rendszert. A kancellár a szakképzési centrum gazdasági-pénzügyi működtetése mellett számos feladatot lát el. Többek között felel a munkaügyi, jogi, igazgatási, informatikai tevékenységért, az intézmények vagyongazdálkodásáért is.

A főigazgató beszéde után elismerésekkel mondott köszönetet a kimagasló munkát végző munkatársainak és diákoknak.

Életműdíjat vehetett át: Margit Ferencné, Csabai Csaba, Nikolicsné Szabó Erika és Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna Anna.

Jövő reménysége díjat kapott: Dora Roland, Domonkos Ibolya, Patyiné Mészáros Johanna, dr. Fekete Boglárka, Haász Dorottya és Kovács Ilona.

Siker kovácsa díjat kapott: Lucskai Emese, Szabadi József Zoltán, Vezdán Csaba, Bátory Gábor, Némethné Palotás Katalin, Erdélyiné Szabadi Ibolya, Nemes Zoltán, Borbély Adrienn és Liszkai Magdolna.

A Nevelés támogatója díjat kapott: Péter Szabó Zoltánné, Szöllősy Mónika Anna, Gedai Zoltán, Virág József és Tarnóczi-Király Ágnes.

Végül a Szakma Kiváló Tanulója Verseny helyezettjeit köszöntötték: így Zsolnai Balázs festő-mázoló-tapétázót, aki 1. helyezett lett. Gál Éva textiltermék összeállítót, aki szintén 1. helyezett lett. Hajnal Edina textiltermék összeállítót, aki 5. helyezett lett. Pozsár Éva Aletta fodrászt, aki 5. helyen végzett. Kökény Gábor kőműves és hidegburkolót, aki 3. helyezett lett és Szarvas Boglárka eladót, aki 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában