Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

2019.06.24. 20:00

Bútorokra is futotta a pályázati pénzből Szabadszálláson

Új épületbe költözik a szabadszállási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. A munkálatokat a napokban fejezték be a szakemberek.

Gulyás Sándor

Az új épület lehetővé teszi a szolgáltatások minőségi javulását is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A szabadszállási önkormányzat fenntartásában működő Alapszolgáltatási Központhoz tartozó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének állapota olyannyira leromlott, hogy nem lett volna kifizetődő annak felújítása.

– Az épület, a helyiségek számát tekintve sem felelt már meg a törvényben foglalt előírásoknak. Önkormányzatunk, élve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázata nyújtotta lehetőséggel, a régi helyére új, nagyobb alapterületű épületet emeltet – mondta el hírportálunk érdeklődésére dr. Báldy Zoltán polgármester.

Az új épület lehetővé teszi a szolgáltatások minőségi javulását is
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A pályázat sikeresnek bizonyult, így a város 50 millió forint vissza nem térítendő euró­pai uniós támogatást nyert az új létesítmény felépítésére. A beruházás a tavalyi év elején kezdődött meg. A szakemberek elbontották a régi épületet, majd megépítették a több mint száz négyzetméteres, korszerű, a kor követelményeinek megfelelő létesítményt. A rendelkezésre álló pályázati keretből új bútorokra, illetve egy fedett kerékpártárolóra is futotta.

Az előírásoknak megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető, akadálymentesített épületet a nyár végén vehetik birtokba a családsegítő szolgálat munkatársai – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában