Kiskunfélegyháza

2019.05.07. 20:01

Ösztöndíjjal támogatják a tehetséges diákokat

Idén is támogatja a félegyházi és környékbeli diákok felsőfokú tanulmányait a Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítvány által létrehozott Gál Pál műszaki ösztöndíj, amit a Gál testvérpár alapított.

Vajda Piroska

A pályázatra május 20-ig jelentkezhetnek a Kiskunfélegyházi járás területén élő, illetve ott tanuló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó, továbbtanulni szándékozó középiskolások. A sikeres pályázó egy éven át minimum 60 ezer forint ösztöndíjat kap, utána pedig lehetősége nyílik szakmai karrierjét támogató megállapodás megkötésére.

Az ösztöndíjat Gál András Levente és Gál Pál Zoltán a 24 éve elhunyt édesapjuk emlékére alapította azzal a céllal, hogy felkarolják a Kiskunfélegyházán tanuló, illetve onnan származó, műszaki érdeklődésű diákokat.

Gál András Leventétől megtudtuk, édesapjuk 1937-ben született Kiskunfélegyházán, ám az 1956-os forradalom során a városban vállalt szerepe miatt végleg el kellett hagynia a szülővárosát, de úgy döntött, hogy Magyarországon boldogul tovább. Sikeres mérnök-feltaláló lett belőle több nemzetközi szabadalommal a saját erejéből, legtöbbször a politikai rendszer ellenében. – A fia­tal műszaki tehetségek támogatásával, apánk mintájára szeretnénk rendre felmutatni az alföldi, kiskunsági magyar ember tehetségét, életerejét, szorgalmát és honszeretetét – nyilatkozta lapunknak Gál András Levente.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítványnál lehet. Cím: Budapest 1055, Falk Miksa u. 4. E-mail-cím: [email protected] vagy [email protected] A pályázatokat is ezekre az e-mail-­címekre várják.

Ezek is érdekelhetik