Tiszaug

2019.05.16. 11:02

Kezdődik a Tisza hullámterének rendezése

Az Európai Unió és a magyar állam csaknem 15,6 milliárd forintos támogatásával megkezdődik a Tisza hullámterének rendezése Tiszapüspöki és Tiszaug között. A projektet a tervek szerint 2021. december 31-ig fejezik be.

MTI

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) konzorciumában, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával megvalósuló projekt célja – a Vásárhelyi-terv Továbbfejlesztése (VTT) programnak megfelelően –, hogy jelentősen javuljanak az árvízi lefolyási viszonyok, szabadabb utat engedve a folyónak, csökkentve a tetőző vízszinteket, ezáltal növelve az árvízi biztonságot.

Lovas Attila, a Kötivízig igazgatója a projektnyitó rendezvényen elmondta: a tiszaugi Tisza-híd hullámtéri szűkületet képez, ennek felszámolására elbontják a folyó hordalékából képződött úgynevezett övzátonyokat, árapasztó vápát alakítanak ki és kitisztítják az árvízi levezető sávot. Ezzel a híd környezetében is számottevően nő a nagyvízi meder vízlevezető képessége, így az árvízi biztonság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában