BÁCS-KISKUN

2019.05.30. 12:46

Főként fakidőlések és a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat

Főként fakidőlések és a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat a szerdai vihar idején – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel.

MTI

Budapest, 2014. május 15. Egy járókelõ esernyõvel az erõs szélben Budapesten, a Flórián tér közelében 2014. május 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Dóka Imre az OKF helyettes szóvivője később azt mondta: szerdán kora estig országszerte csaknem 180 riasztásuk volt a tűzoltóknak a vihar következtében.

Hozzátette: a szerdai vihar többnyire a fővárosban és Pest megyében, valamint kisebb mértékben Bács-Kiskun és Csongrád megyében okozott gondot.

A tűzoltók jelenleg is sok helyen dolgoznak a károk felszámolásán.

Jellemzően kidőlt fák, elárasztott pincék, elakadt járművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több területén is.

A katasztrófavédelem közlése szerint: ahogy a vihar átvonul az országon, szinte mindenütt károkat okoz.

Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyéből is több bejelentés érkezett viharkárok miatt.

A megyék hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Csütörtökön zivatarok kialakulására leginkább délkeleten és a Tiszántúlon lesz esély, a zivatarokat viharos szél és helyenként nagy mennyiségű csapadék kísérheti.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában