Fülöpszállás

2019.04.15. 14:00

Tető alatt az új óvoda Fülöpszálláson

Tető alá került az épülő három csoportszobás fülöpszállási óvoda épülete. A belső munkák napokon belül elkezdődnek.

Gulyás Sándor

A fém tetőszerkezet építése napokon belül befejeződik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A három csoport befogadására alkalmas, 670 négyzetméteres alapterületű, energiatakarékosan üzemeltethető óvoda építése a tavalyi év első felében kezdődött el a település központjában. Az új intézmény a Herpai Vilmos Általános Iskola, a református templom és a helyi konyha szomszédságában levő Mesevár Óvoda jelenlegi épületét váltja ki. A mintegy 200 millió forintos beruházás a Bács-Kiskun megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 178 millió forintból, valamint a 20 millió forintos kiegészítő támogatásból valósul meg.

– A hetvenöt férőhelyes, három csoportszobás óvodában külön tornaszoba, tálalókonyha, valamint kisegítő­helyiségek is helyet kapnak. A projektben elkülönített hétmillió forintból eszközöket, berendezési tárgyakat is tudunk vásárolni. Az új intézményt a 2019/2020-as nevelési év kezdetén vehetik birtokba a gyermekek – mondta el lapunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

Az önkormányzat háromcsoportos óvoda építésére pályázott, ám az intézmény már most kinőtte magát, mivel nagyon sok fiatal költözik a településre, illetve a gyermekvállalási kedv is egyre nagyobb Fülöpszálláson. Ebből adódóan az új óvoda nem három, hanem négy csoporttal kezdi meg működését.

A fém tetőszerkezet építése napokon belül befejeződik
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

– Szakmai szempontból, illetve anyagilag is az lenne a kézenfekvő, hogy az óvoda mellé egy kétcsoportos bölcsőde is épüljön, melyben egy új óvodai csoportszoba is helyet kaphatna. A mintegy 350 négyzetméteres alapterületű épület tervei már elkészültek, a kivitelezés költségeinek fedezésére a Magyar falu program, vagy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat bölcsődeépítéseket, bővítéseket célzó pályázata nyújthat anyagi lehetőséget – tette hozzá Gubacsi Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában