izsák

2019.04.30. 14:00

Sportcentrumot terveznek Izsákra: lovarda, szálloda és uszoda is épülhet

Térségi szabadidős sportcentrumot terveznek létrehozni az izsáki lovaspályán – jelentette be Mondok József polgármester hétfőn, a Gazda Országjárás izsáki állomásán.

Horváth Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

A leendő központ terveit már elkészítették. A sportközpont magában foglal majd egy kétezer fő befogadására alkalmas, fedett lelátós lovardát és egy szintén kétezer fős, többféle szakmai kiállítás megrendezésére is alkalmas multifunkciós csarnokot. A sportcentrum része lesz egy 120 fős szálloda és étterem, egy konferenciaterem, egy tanuszoda, teniszpályák és egy szabadtéri fitness park. A sportcentrum füves, homokos és maratoni lovaspályái nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmassá teszik a sportcentrumot.

A komplexumot a város tulajdonában álló 30 hektárnyi egybefüggő területen tervezik felépíteni, a Kolon-tó természeti környezetében.

Fotó: Horváth Péter / baon.hu

A polgármester elmondta, hogy mind a fiatalok, mind az idősebbek érdeklődésére számot tartó kulturális és sportrendezvények helyszíne lehet a jövőben a sportközpont. Mondok József hangsúlyozta, hogy az új épületegyüttes a helyben maradás záloga lehet, mert a helyi közvéleménykutatások eredményei egyértelműen rámutatnak, hogy a helyiek elsősorban a szabadidő minőségi eltöltésére alkalmas helyet szeretnének a városban. Az új központ az immár kilenc éve zajló helyi iskolai lovasoktatást is még magasabb színvonalra emelheti. A beruházás megkezdésének időpontja még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában