Kalocsa

2019.03.29. 16:35

Grazban versenyezhet a kalocsai diáklány

A Kossuth Zsuzsanna szakgimnázium és szakközépiskola 13/A osztályában tanuló, egészségügyi tagozatos Korsós Panna a Szakma Sztár Fesztiválon rendezett SkillsHungary Nemzeti Döntőn bizonyított, ápolás és gondozás kategóriában.

Gábor János

Korsós Panna (balról a harmadik) versenytársaival a budapesti döntőn

Ahhoz, hogy ezen egyáltalán részt vehessen, egy alapellátási és elsősegélynyújtási feladatokat számon kérő selejtezőn kellett teljesítenie a Honvédkórházban, Budapesten. Meg kellett felelnie a nyelvtudásra vonatkozó feltételnek is: aktív angol, valamint középfokú nyelvvizsga az elvárás, hiszen az EuroSkills hivatalos nyelve is ez. Panna a harmadik legjobb eredménnyel készülhetett a döntőre, ahol a dobogó első fokáig jutott.

– Az első feladat a versenyen egy térdprotézises beteg teljes ellátása volt, negyven perc alatt, majd egy stroke-os beteg otthoni ellátását kellett biztosítani, reagálva a beteg rosszullétére – mondta a versenyfeladatokról az egyik felkészítő tanár. Sebestyén Erika hangsúlyozta: tanulója kimagaslóan jól, csaknem maximális pontszámmal teljesített, így nagyon megérdemelten szerezte meg az országos első helyet.

Korsós Panna (balról a harmadik) versenytársaival a budapesti döntőn

A SkillsHungary kategória győzteseként Panna már biztos résztvevője a következő, 2020-ban esedékes EuroSkills versenynek: Grazban fogja képviselni hazánkat. Addig két hónap múlva még vár rá a szakmai vizsgája, és folytatnia kell a gyakorlatát a Szent Kereszt Tagkórházban, hiszen ötödévesként gyakorló ápolónak számít. A grazi kontinensforduló előtt a fővárosba utazik, itt készítik fel, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el a nemzetközi mezőnyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában