BUDAPEST/FÉLEGYHÁZA

2019.02.12. 16:30

A legjobb disznósajtot készítették a félegyházi diákok

A legjobb disznósajtért járó első helyezéssel tértek haza Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai és tanárai a hétvégi, 12. Budapesti Mangalicafesztiválról.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A díjat Nagy István agrárminiszter adta át a csapatnak és külön gratulált az iskolában folyó kiemelkedő szakmai munkáért – tájékoztatta lapunkat Rózsa Pál iskolaigazgató. Elmondta, diákjaik azokat mangalicákat dolgozták fel az iskola tanvágóhídján, melyeket az intézmény tangazdaságában tenyésztenek. A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium ugyanis részt vesz a kihalófélben lévő, őshonos magyar haszonállat, a fekete mangalica megmentésére irányuló fajtarekonstrukcióban. Az Agárminisztérium támogatásával úgynevezett referenciatelepet hoznak létre, ahol a vörös, a szőke és fecskehasú mangalicák mellett a fekete mangalicák is helyet kapnak majd.

Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában