Kiskunhalas

2019.01.16. 07:48

Autóroncs rejtőzött hónapok óta a parkerdőben

Egy elhagyott és szétszerelt autó tartja lázban hónapok óta a halasi Sóstó parkerdőbe látogatókat. Kocogók figyeltek fel a roncsra, ami tavaly október elején, tisztázatlan körülmények között került az erdőbe és azóta csúfította és szennyezte a környezetet. Az önkormányzati rendészet beazonosította a tulajdonosát és felszólította, hogy vigye el onnan.

Pozsgai Ákos

Pár napja hó lepte be a valamikor szebb napokat látott Volkswagen Ventót. Pontosabban, ami maradt belőle, mert időközben ismeretlenek elkezdték széthordani a darabjait. A roncsot felfedező kocogók értesítették a rendőrséget, majd az önkormányzati rendészethez került az ügy. Sikerült beazonosítani a tulajdonosát a motor- és alvázszám alapján, kapott is az önkormányzati rendészettől egy felszólítást, hogy szállítsa el onnan a roncsot, a határidő lejárt, de sokáig nem történt semmi.

A kocsi tulajdonosa bírságra is számíthat
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A KRESZ szerint közterületen rendszám nélküli autó nem tartózkodhat. Ezen az autón nemhogy rendszámtábla, de még kerék, sőt ajtók sincsenek.

„A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

Az autóroncs időközben eltűnt a Sóstó melletti erdőből, arról nincs információnk, hogy végül az önkormányzat vitette el, vagy a tulajdonosa gondoskodott az elszállításáról.

Ezek is érdekelhetik