Kecskemét

2018.12.18. 20:00

Gazdasági partnereit köszöntötte a város

Kedden tartották a kecskeméti önkormányzat hagyományos év végi partner­találkozóját a város gazdasági, szellemi életében kiemelkedő szerepet játszó cégek, intézmények vezetőinek részvételével.

Hraskó István

Az összejövetelnek – amelyre meghívták az idén városi kitüntetésben részesült kiválóságokat is – ezúttal a Cifrapalota adott helyet, ahol a napokban nyílt meg a város 650 éves történetét bemutató látványos kiállítás. A tárlatot Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, majd köszöntő-köszönő beszédet mondott.

– A történelem predesztinálja a jövőnket is, jelentősen befolyásolja, hogyan nézzünk előre, miből táplálkozhatunk, milyen gyökereink vannak, mivel érdemes foglalkoznunk. A kiállítás is szépen mutatja be, melyek voltak azok a mélységek és magasságok, amelyeket a város bejárt – mondta a polgármester, utalva Kecskemét jelmondatára.

Szemereyné Pataki Klaudia a jelentősebb beruházások közül is kiemelte az északi elkerülő utolsó szakaszának átadását, amellyel teljessé vált a város körüli körgyűrű. Véleménye szerint ezzel minőségi javulás következhet be a kecskeméti közlekedésben, de az elkövetkező tíz év is számos kihívást tartogat, szükség lesz az infrastruktúra további fejlesztésére. Megemlítette a Szolnoki út felújítását, a bölcsődék, óvodák, iskolák korszerűsítését, az atlétikai centrum építését (ez lassan a végéhez közeledik). A polgármester köszönetet mondott a város lakosságának és a cégeknek azért a türelemért, amelyet a Szolnoki út–Kuruc körút–Bem utca csomópontjában épülő körforgalom miatti útlezárások, terelések idején tanúsítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában