Kecskemét

2018.12.11. 15:47

Aláírták szerződéseiket a megyei ösztöndíjpályázat nyertesei

Mintegy 50 millió forintot osztott szét több mint 200 diák között a megyei önkormányzat a Bács-Kiskunban itthon vagy! elnevezésű ösztöndíjpályázat második félévében. A nyertes pályázók szerződéseiket kedden írták alá a Megyeházán.

Koós Kata

Aláírták szerződéseiket a Bács-Kiskunban itthon vagy! elnevezésű, megyei ösztöndíjprogram második félévének nyertesei kedden a Megyeházán. A sikeres, támogatásban részesült pályázókat és szüleiket Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

– A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat néhány évvel ezelőtt célul tűzte ki a megyei kötődés erősítését. Ennek egyik vonulata ez az ösztöndíjpályázat is – mondta. Az ösztöndíj elnyerésének egyik feltétele ugyanis, hogy a pályázók vállalják, hogy tanulmányaik végeztével az első munkahelyük a megyében lesz majd.

A pályázat második félévében a megyei önkormányzat mintegy ötvenmillió forintot osztott szét több mint kétszáz diák között. A tanulók ösztöndíjukat egy összegben kapták meg, fejenként 200-250 ezer forintot.

A rendezvényen az üzleti szféra képviseletében részt vett Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója is, aki beszédében kiemelte: az ösztöndíjasok a megyei munkavállalásukra vonatkozó ígéretük tekintetében ideális helyzetben vannak Bács-Kiskun megye nagy iramú fejlődésének köszönhetően.

– Nem sok értelme volna a tanulásnak, ha egy olyan környezetben lennénk, melyben munkanélküliséggel küzd a gazdaság, a cégek pedig a létfenntartásért küzdenek. Nagy örömmel mondom, hogy jelen pillanatban ennek pont az ellenkezője igaz Bács-Kiskun megyében. Egy kifejezetten nagy iramban fejlődő megyéről van szó – mondta.

Az ösztöndíjprogramban résztvevő megyei települések képviseletében Patkós Zsolt, Szank polgármestere üdvözölte a nyertes pályázókat.

– Nekünk, polgármestereknek az a fontos és jó, ha tudunk ilyen lehetőségeket biztosítani azoknak, akik ott élnek a településen. Mert egy-egy település mindenképpen életesélyt, lehetőséget kell biztosítson főképp a diákjainak. Úgy gondolom, hogy ez az ösztöndíjpályázat egy nagyon jól reprezentált pontja ennek az életesély-biztosításnak. A pályázat egy nagyobb család, a megye szeretetének a kinyilvánítása – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában